Olen otsikossa mainitun yhteisön tuoreehko "virallinen" jäsen, ja osallistuin nyt saman tien tähän joulukalenteriinkin koska miksipäs ei. Teemaksi valitsin fanitaiteen. Hyvä sellainen on mielestäni todella hieno taiteenlaji ja yksi suosikkiasioistani internetissä, mutta valitettavasti saatte tyytyä omiin tekeleisiini koska tekijänoikeudet. (Vähän ironista kyllä puhua tekijänoikeuksista kun kuitenkin piirretään ja julkaistaan joidenkin muiden keksimistä hahmoista kuvia.) Tässä siis postaus täynnä pelkästään omia piirustuksiani, joisa osa liittyy kirjallisuuteen (ja jouluun) ja osa taas korkeintaan epäsuorasti. Nauttikaa/kärsikää.

Ensimmäiseksi pari kuvaa liittyen Terry Prachettin Valkoparta Karjupukkiin, joka on jonkinlainen Kiekkomaailma-sarjan "jouluspesiaali" ja yksi suosikkiosistani. Se on varmaan todenmukaisin lukemani kuvaus "joulun hengestä" vaikka siinä esiintyy puhuva lintu, Hammaskeiju ja luonnollisestikin Kuolema joka suurimman osan kirjasta leikkii joulupukkia. (Tai no Karjupukkia, mutta kyse on käytännössä samasta asiasta.)

albert.jpg

Tässä sumeassa puhelimella otetussa kuvassa tonttua esittävä Kuoleman miespalvelija Albert järkyttää työnantajaansa paljastamalla, että lapset eivät pidä itse tehdyistä lahjoista eivätkä muutenkaan tajua mitään JOULUN MERKITYKSESTÄ.

hogfather_meme_by_talphaseta-d2xh2w7.jpg

Tässä ollaan järkyttyneitä lasten hirveistä ja sieluttomista lahjatoiveista. (Näissä kirjoissa järkytytään aika paljon.)

Seuraavilla kuvilla ei ole enää mitään tekemistä joulun kanssa, mutta ilman niitä tämä postaus jäisi vähän lyhyeksi. Sitä paitsi pidän tästä seuraavasta kuvasta. Se liittyy samaan kirjasarjaan ja hahmoon kuin edellisetkin, mutta toiseen kirjaan, ultimaattiseen suosikkiini Viikatemieheen. Kuvassa tuijotetaan ahdistuneena puurolautasta, mikä mielestäni kiteyttää koko kirjan tunnelman aika hyvin.

 gloomy_porridge_by_eraejorma-dac6iul.jpg


Tässä luetaan, tai ollaan juuri luettu, Romeota ja Juliaa. Kuva on mallista piirretty. Jos joku ei muista Kaunottaressa ja Hirviössä tuollaista kohtausta, niin ei sitä ole ollutkaan ennen 2000-lukua. Se on lisätty tietääkseni DVD-julkaisuun. Itse en ollut noin vaikuttunut Romeosta ja Juliasta, ja vaikka sen päähenkilöt (SPOILER!!!!) kuolevat lopussa, tuosta kuvasta voisi päätellä että sen sijaan Romeo ja Julia muuttavat lopussa yhteen ja hankkivat koiranpennun.

belle_is_a_friend_of_shakespeare_by_erae


Tämä on uusiksi piirretty ruutu sarjakuvasta Hellstar Remina. Suosittelen sitä ja muuta Junji Iton tuotantoa mielikuvituksellisesta ja omituisesta kauhusta pitäville. Ne löytyvät netistä. Tuossa kyseisessä kohtauksessa ihmetellään epätavallisen vauhdikkaan näköiseksi mennyttä tähtitaivasta. Tuo hahmo ei ole Jeesus, vaikka useampi kuvan nähnyt henkilö on niin olettanut.

11206102_1077323908963265_54929588286734


Viimeisenä tällainen muutama vuosi sitten maalattu kuva, joka esittää Jackie Early Haleyn esittämää Rorchachia elokuvassa Watchmen, joka perustuu Alan Mooren sarjakuvaklassikkoon. Sarjakuva on parempi, mutta silloin joskus 16-vuotiaana pidin tuota elokuvan hahmoa aivan järkyttävän hyvännäköisenä.

walter_kovacs_by_eraejorma-dad3i1c.jpg

Siinä kaikki. Tässä on lista kaikista kalenteriin osallistuvista blogeista. Kivaa joulua vaan kaikille.


1. Hyllytontun höpinöitä
2. Luetaanko tämä?
3. Limalepakon kirjablogi
4. Lukuhumua
5. Aarrekirjasto
6. 1001 kirjaa ja yksi pieni elämä
7. Pieni kirjasto
8. Tuntematon lukija
9. Kirja hyllyssä
10. Hurja Hassu Lukija
11. Dysphoria
12. Annelin kirjoissa
13. Lukutoukan kulttuuriblogi
14. Aina joku kesken
15. Satun luetut
16. Kirjaluotsi
17. Tuulevin lukublogi
18. Hannan kirjokansi
19. Kirjakaapin avain
20. Pauline von Dahl
21. Unelmien aika
22. Luettua elämää
23. Karvakasan alta löytyi kirja
24. Pikun kirjablogi