man-158329_960_720.jpg

Semmonen kuva. Melkein yhtä hieno kuin tämän sarjan virolaiset kannet. Olin jokseenkin ällistynyt kun sain tietää Viron kokoisessa maassa olevan tällekin sarjalle ihan omat kannet. Kettamaailm. Hauskaa. No niin.

Tämä on näitä noidista kertovia osia. Granny Weatherwax on sarjan suosituimpia hahmoja, mutta itse en jotenkin ymmärrä tätä kärttyisää yli-ihmistä. Tykkään enemmän hänen kaveristaan Nanny Oggista. Haluaisin ehkä olla vanhana samanlainen. Tosin se varmaan vaatisi, että olisi sellainen jo nuorena. Miesten ja viinan pitäisi kiinnostaa nykyistäkin enemmän. Ovatko räväkät ritut, jotka istuvat juottoloissa vasta tapaamiensa miesten syliin ja puhuvat kovalla äänellä, tosielämän Nanny Oggeja? Kauheaa.

Tämä on murhamysteeri. Osasin arvata murhaajan, ja kuten tavallista, kyseessä oli hahmo josta pidin, mutta se ei haitannut vaan tuntui pikemminkin ainoalta tyydyttävältä ratkaisulta. Kyseinen hahmo myös kuolee poikkeuksellisen hauskasti. (Se, että tässäkin osassa kuolee hahmoja, ei ole mikään juonipaljastus.) Tämä on muuten luultavasti ensimmäinen kirja joka on herättänyt minussa halua kaivaa maahan valtava kuoppa tai tehdä jotain mökkihommia. Vähän niinkuin Taivaslaulu sai haluamaan mennä lenkille. Kirjat ovat selkeästi aktivoiva tekijä.