alpakka%202.jpg

 

Olen käväissyt viime aikoina lähes päivittäin kirjastossa bussia odotellessani, ja yleensä sieltä tarttuu mukaan jotain, viimeksi tällainen kirja. Blog by the book kiinnitti huomioni ranskanpastillin värisellä kannellaan (kuten tuosta kuvassa olevasta petikumppanistanikin voi päätellä, pinkki on heikko kohtani), ja lisäksi tykkään jostain syystä lukea kirjoista siitä mitä internetissä tapahtuu. Tai tässä tapauksessa tapahtui, kirja on vuodelta 2014 ja siinä ajassa ehtii moni asia muuttua.

Olen tänä vuonna blogannut hyvin laiskasti, vaikka olenkin lukenut paljon. Tämä kirja oli siinä mielessä hyvä potku perseelle, sain paljon uusia ideoita millä yrittää nostaa tämä blogi unohduksen suosta niin omissani kuin mahdollisesti joidenkin muidenkin silmissä. Harmi että kirjassa keskitytään lähes täysin pelkästään lifestyle- ja muotiblogeihin. Minua ei kiinnosta juurikaan tuntemattomien ihmisten vaatteet tai heidän tekemisensä, varsinkaan kun he luultavasti eivät edes vaivautuisi tekemään kyseisiä asioita elleivät pitäisi blogia. Tai mistä minä tiedän. Harva kirjassa esiteltyjen blogien nettiosoitteista toimi enää, ja nekään blogit jotka sain aukenemaan mainituista osoitteista eivät enää olleet aktiivisia. Nykyään taidetaan lähinnä enää tubettaa ja postata Instagramiin. Kirjan iän huomasi siinäkin, että yksi bloggari poseerasi eräissä kuvissa intiaanipäähine päässään. Vuonna 2014 tuskin olisin itsekään ajatellut kyseisenlaisista kuvista mitään, mutta nyt ne kiusaannuttivat.

Kirja olisi ollut mielenkiintoisempi, jolleivat esitellyt blogit olisi olleet niin samantyyppisiä keskenään. Mukana on esimerkiksi vain yksi miesbloggaaja. Miehet eivät kaiketi sopineet kirjan yleisilmeeseen, koska "miesten pitämät blogit ovat usein marginaalisemmista aiheista ja vähemmän visuaalisia kuin naisten pitämät blogit". Kyseinen mies on myös kirjan ainoa vähemmistöjen edustaja, tai jos muitakin oli, se ei ainakaan tullut kirjassa ilmi. Ilmettelenpä kyllä miksi kirjaan on valittu niin homogeeninen porukka esiteltäväksi, varsinkin kun esipuheessakin lukee, että "halusimme mukaan kattavan otoksen suomalaisia bloggaajia". Tosin esipuheessa mainitaan myös "monen bloggarin suostuneen mukaan", joten kenties tässä ovat tosiaan kaikki mukaan halunneet.