Tänään suuntasin ensimmäiseksi ruoka- ja viinimessuille, koska viinihammasta kolotti ja kellohan oli jo yli yksi iltapäivällä. Ihmisiä oli kuitenkin kamalasti ja jonot maistelulaseihin olivat pitkät, joten pötkin pakoon.

IMG_0846.jpg

Uusi yritys! Katseltuani tarpeeksi kauan kateellisena viinilasi kädessä kuljeskelevia hilpeitä ihmisiä päätin sittenkin liittyä jonon hännille. Yllättäen eräs eräs englantia puhuva naishenkilö kysyi, haluaisinko ottaa hänen lasinsa ja maksukorttinsa, koska hänen piti lähteä. Sehän sopi minulle.

IMG_0852.jpg

Tunnelma oli mukava.

Olin minä kirjamessuillakin. Näin tällaisen talitintin.

IMG_0848.jpg

Vuoden luontokuva 2018

IMG_0849.jpg

Paavo Väyrynenkin oli paikalla.

IMG_0847.jpg

Näin myös Punk in Finland -foorumillakin vaikuttaneen profeetta Jouko Pihon. Uskonnolliset toimijat olivat muutenkin messuilla runsaasti esillä, vaikka olin etukäteen kuullut päinvastaista.

Ainoa ohjelma jonka tänään kävin kuuntelemassa käsitteli moninaisia ääniä kirjallisuudessa. Puhumassa olivat Maija Haavisto, Taru Luojola ja O.E Lönnberg. Keskustelu oli kiinnostavaa ja yleisön penkit ihanan pehmeät.

IMG_0853.jpg

Minun ei ollut tarkoitus ostaa näiltä messuilta paljon kirjoja, mutta tänään ostin viisi. Luojolan teoksen, johon hän tietysti ystävällisesti kirjoitti omistuskirjoituksen, ostin pyörähullulle kaverilleni.

IMG_0854.jpg

Tänään oli kaiken kaikkiaan hauska päivä. Enää huominen jäljellä ja sitten tämäkin hupi on ohi.