Halloween%20haaste%202018.jpg

 

Tämä haaste ei ole itselleni järin haastava, sillä olisin lukenut muutenkin kaikki kirjat joilla tulen tähän osallistumaan. Olen ollut viime aikoina todella kiinnostunut noidista, ja olin vähän pettynyt kun varasin tämän kirjan ja tämä olikin joku lasten kuvakirja. Plääh, olisin halunnut vakavasti otettavaa kirjallisuutta siitä miten noidaksi tullaan! Tai ainakin näennäisen vakavissaan kirjoitettua, niin kuin joku Velhologia. Tämä kirja on vain yhtä silmäniskua ja hassuttelua, ja useimmat vitsit liittyvät joko siihen että noidat ovat ilkeitä tai siihen että noidat ovat epäsiistejä ja tykkäävät ällöistä asioista. Joillekin kohdille kyllä nauroin, kuten tälle "pyhäinpäivän huville".

IMG_0821.jpg

Jotenkin samaistuttavaa...

Kirjan sarjakuvamainen kuvitus on taidokasta (olkoonkin että noitien nenät tuppaavat olemaan vähän, öhöm, härskin näköisiä) ja jäin monesti pitkäksikin aikaa samalle aukeamalle ihailemaan noitien vaatteita ja muita yksityiskohtia. 

IMG_0819.jpg

Noidat ovat muuten yksiä harvoista naishahmoista kansanperinteessä ja populaarikulttuurissa, jotka saavat luvan kanssa olla vanhoja ja rumia, tai ainakin jompaa kumpaa noista, joskus. Jos olisi noita niin ei tarvitsisi häpeillä joitain muutamaa leuasta kasvavaa vähän tummempaa karvaa tai vastaavia turhuuksia. Noidat saavat myös olla vähän outoja, toisin kuin naiset yleensä. Noitana voisi myös elää omavaraisesti ja yhteisön arvostettuna (ja luultavasti pelättynä) jäsenenä jossain kylän laidalla kissojen kanssa. Tämä tosin taitaa päteä lähinnä fiktiivisiin noitiin, oikeassa maailmassa "noidat" on lähinnä kai haluttu tappaa, ja se ilmeisesti pätee nykyaikanakin jossain päin maailmaa. Todellisuus, aina se on pilaamassa kaiken.