Poikkesin täkäläisessä Turun Sarjakuvakaupassa enkä tietenkään voinut poistua sieltä ostamatta mitään. Tämänkertaiset heräteostokset olivat onneksi varsin erinomaisia.

Mirka Andolfon Unnatural​ia olin nähnyt aiemmin kehuttavan Tähtivaeltaja-lehdessä, mikä on luvannut laatua useimmissa tapauksissa. Tämä oli taas sellainen tapaus. Andolfon piirrosjälki on varsinaista karkkia silmille ja tuo vähän mieleen taannoisen W.i.t.c.h.-lehden. Tarina ei oikein vakuuttanut alussa ja varsinkin dialogi tuntui olevan isolta osin kiusallista selittelyä, mutta noin puolenpälin paikkeilla homma imaisi mukaansa ja nyt odotan mielenkiinnolla mitä tässä tarinassa seuraavaksi tapahtuu.

IMG_0866.jpg


Päähenkilö Leslie on antropomorfinen sika joka elää antropomorfisten eläinten asuttamassa dystopisessa yhteiskunnassa. Kaikkien kansalaisten pitää valita itselleen samaa lajia oleva eri sukupuolta oleva puoliso tai paha hallitus etsii heille sellaisen heidän täytettyään 25 vuotta. Leslie, joka näkee unia seksistä valkoisen suden kanssa, joutuu vedetyksi mukaan outoihin tapahtumiin saavutettuaan tämän maagisen iän, eivätkä hänen läheisensäkään ole turvassa. 

Kuten sanottua, en ollut tuosta alkupremissistä (jos tuo nyt on oikea sana tässä yhteydessä) kauhean vakuuttunut, mutta onneksi tässä vaikutti olevan jotain muutakin meneillään kun se tavanomainen "yksilö nousee hirmuhallitusta vastaan ollen samalla tosi cool" -kuvio. 


Nagata Kabi: My Lesbian Experience with Loneliness

IMG_0864.jpg

Tässä oli jotain tosi tuttua ja samalla tosi erikoista, jotain täysin oman kokemusmaailmani ulkopuolella olevaa.

Nagata Kabi kertoo sarjakuvassaan vaikeista vuosistaan masennuksen ja ahdistuksen kourissa. Hän kärsi syömishäiriöstä ja oli pitkään lähes kykenemätön tekemään omaa elämäänsä koskevia päätöksiä. Lähes kolmekymppisenä hän yllättäen tajusi kaipaavansa suunnattomasti fyysistä kontaktia, etenkin naisilta. Kabi päätti tilata maksullisen seuralaisen, mikä oli käänteentekevä kokemus hänen elämässään niin ihmisenä kuin taiteilijana.

Japanilaisten seksuaalisuus on mielenkiintoista. Love hotelit, eli hotellit joista voi varata itselleen huoneen jostain erillisestä palvelusta hankitun maksullisen seuralaisen kanssa tietyksi lyhyehköksi ajaksi, tuntuvat ovan kohtalaisen yleisiä, ja sarjakuvan perusteella japanissa on oma terminsä ihmisille joiden ainoat seksuaaliset kokemukset ovat tällaisten seuralaisten kanssa. Kabin tapainen täysi kokemattomuus kolmekymppisenä ei myöskään tuntuisi olevan mitenkään harvinaista. Tällaiset täysin omasta kulttuuriympäristöstäni poikkeavat asiat tekivät sarjakuvasta jotenkin hypnotisoivaa luettavaa, kuin olisi siirtynyt ihan toiseen maailmaan. Kuitenkin Kabi on samalla todella samaistuttava hahmo, koska inhimilliset tunteet ovat universaaleja. Tämän lukeminen tuntui hetkittäin terapialta.