kirjabloggaajien%20yst%C3%A4v%C3%A4np%C3

Odotan näitä maratoneja aina innolla, vaikken juuri koskaan saa luetuksi mitään valtavia määriä. Tällä kertaa taktiikkani oli ottaa vain jotain mikä oli luettavien pinossa päällimäisenä ja blogata sitten siitä mitä ehdin lukea kokonaan. 

                                                                   Jupu: Baarien nainen

                                                           jupu---baarien-nainen.jpg


Lainasin Lainan päivänä kirjastosta valtavan läjän sarjakuvia joilla oli vaaleanpunaiset kannet ja/tai selkämys, tämä oli yksi niistä. Tämä on ilmeisesti alun perin ollut sarjakuvablogi, ja siltä tämä kyllä tuntuikin. Baarien nainen ei juuri eroa lukuisista samantyyppisistä omaelämäkerrallisista stripeistä, paitsi dialogi on ehkä keskimääräistä näppärämpää. Tulihan tälle naurettuakin, mutta toistuvat "olenpa läski, hyiiii" -tyyppiset kaskut lähinnä tympäisivät ja tuntuivat vanhanaikaisilta. Albumi on ilmestynyt 2009 ja osa stripeistä on vanhempiakin, ja olin näkevinäni tässä nykypäivästä hieman poikkeavaa asennetta ainakin baariahdisteluun ja homoihin, mutta saatan vain kuvitellakin. (Tosin manaileeko joku itseään kunnioittava ihminen nykyään julkisesti "voi homo"?)

                                                              Silene Lehto: Lumikin sydän

         9789510403853_frontcover_final_original.

Silene Lehdon aiempi runoteos Hän lähti valaiden matkaan oli ihastuttava, ja tykkäsin aluksi tästäkin yhtä paljon, mutta en sitten loppujen lopuksi kuitenkaan. Syynä oli ehkä nopeampi lukutahti, Valaat kun luin lyhyissä pätkissä, mutta oli tässä siltikin ehkä jotain hengettömämpää. Aiheenakin on tosin pitkälti kuolema, että ehkä se sopii teemaan. 

Alkuperäinen postaus on täällä.