D67WjK7WsAATXoi.jpg

En yleensä jaksa suorittaa mitään lukuhaastetta loppuun asti, mutta tämä on ollut sellainen sopivan helppo olematta kuitenkaan tylsä.

Kirja, joka on yli 100 vuotta vanha: Minna Canthin Anna Liisa 

https://paperikasat.vuodatus.net/lue/2019/03/minna-canth-lukuhaaste-13-19-3-2019

Sarjakuvaromaani: Batman - Pitkä pyhäinpäivä

En ole yhtään minkään noir-meininkien ystävä eikä tämäkään kyllä ollut kovin mieleenjäävä. Parhaita kohtia olivat varmaan ne joissa oli Jokeri valasmaisine hetuloineen.

D4RxkKeXkAE-_hG.jpg

Näytelmä tai runokirja: Silene Lehdon Lumikin sydän

https://paperikasat.vuodatus.net/lue/2019/02/ystavanpaivan-lukumaraton-2019

Kirja, jonka nimessä on kieltolause: Jeanette Wintersonin Ei appelsiini ole ainoa hedelmä

Tästä olisi saanut hyvän kirjan poistamalla kaikki pitkäpiimäiset fantasiajaksot joiden merkitys jäi epäselväksi, sekä suurimman osan jorinasta joka käsitteli uskonnollisen yhteisön elämää ja joka ei vienyt tarinaa eteenpäin mitenkään. Toisin sanoen, tässä oli ihan hirveitä rytmitysongelmia. Kirjoitustyylistä pidin ja hahmotkin olivat ihan kiinnostavia. Jeanette Winterson kirjoitti tämän esikoisteoksenaan vain 23-vuotiaana, minkä huomioon ottaen tämä oli ihan kohtalaisen onnistunut, mutta tämän loppuun lukeminen oli vähän tuskaa kun tuntui että varsinainen tarina loppui melkein heti alettuaan ja suurin osa kirjasta oli vain alkua ja loppua. Lukekaa mieluummin vaikka Alison Bechdelin Hautuukoti jos jotain tämäntyyppistä haluatte.

Kirja, josta on tehty elokuva: Astrid Lindgrenin Veljeni, Leijonamieli

Kuuntelin tämän äänikirjana, ja tästä kyllä puuttui jotain olennaista kun ei nähnyt Ilon Wiklandin kuvituksia. Näinä painajaismaisina fasismin nousun aikoina en myöskään osannut nähdä tätä enää vain sellaisena jännänä eskapistisena seikkailutarinana kuin nuorempana. En ollut aiemmin ajatellut, millaista hirveää vastuuta aikuiset tässä antavat 13-vuotiaalle pojalle, mutta toisaalta Joonatan on hahmona aika keijumaisen iätön. Tuntui että juonen eteneminen perustui tosi paljon sattumiin ja ihmepelastumisiin. Lukijana tässä oli muuten luontodokumenttiääni Jarmo Heikkinen.