pride%20lukuhaaste.jpg

Se on taas Priden, tuon poliisiväkivallan vastaisena mielenosoituksena lähteneen kaupallistuneen karnevaalin aika. Minulla ei ole tälle viikolle mitään räätälöityä lukulistaa, mutta kirjoittelen tähän parista viime aikoina lukemastani kirjasta joissa on ollut jonkinlaista queer-sisältöä.

 

Terry Pratchett: The Fifth Elephant

Kirjoitin tästä jo äsken pidemmän sepustuksen, mutta se katosi painettuani jotain väärää nappia. Jees. Sanottakoon nyt vain lyhyesti, että tässä kirjassa oli paljon mielenkiintoista pohdintaa sukupuolesta ja sen ilmaisusta. Muu ei sitten ollutkaan ihan niin mielenkiintoista.

 

Dykf03XWwAAnrvb.jpg

 

Alison Bechdel: Äideistä parhain

En oikein osaa sanoa mistä tämä edes kertoi. Kannet antavat olettaa että kirja käsittelisi Bechdelin suhdetta äitiinsä, mutta ainakin yhtä paljon sivuja saavat psykoanalyysin historia, Bechdelin entiset suhteet ja tämän terapiakäynnit. Vaikutelma oli aika sisäänpäin kääntynyt, ei minua yhdenkään ihmisen psyyke näin paljon kiinnosta. Kirjan paras puoli oli kuvaus Alisonin suhteesta entiseen terapeuttiinsa, mutta se hautautui kaiken muun sälän alle.

 

Jen Wang: The Prince and the Dressmaker

Tällaisen sarjakuvan ehdin vielä lukemaan. Jen Wangin teos kertoo 16-vuotiaasta transvestiittiprinssistä ja tämän samanikäisestä ompelijattaresta. Kyseessä on ihana rakkaustarina joka on vieläpä piirretty ihan täydellisesti. Suosittelen tätä kaikenikäisille jotka vain osaavat englantia, en usko että tätä ollaan suomentamassa.