naistenviikko-2019.jpg

Haasteen järjesti Tuijata.

Tarkoituksenani oli lukea koko viikko vain naistenviikon nimipäiväsankareiden kirjoittamia kirjoja, mutta lauantaina rakas lemmikkimme jouduttiin viemään viimeiselle matkalleen enkä sen jälkeen jaksanut lukea muuta kuin sellaista joka oikeasti kiinnostaa. Vastuullisen matkailijan opaskin on sentään ainakin naisten kirjoittama.

Sari Peltoniemi: Kukka Kaalinen pulkassa

0_5284424010215395378.jpg

Tämä löytyi jostain syystä lapsuudenkotini kirjahyllystä. Sari Peltoniemi oli itselleni tuttu ainoastaan yhdestä Tähtivaeltaja-lehdessä ilmestyneestä novellista, mutta kirjastonjohtaja-äitini on kuulemma vinkannut näitä Kukka Kaalisia joskus koululaisille. Tämä oli ihan hauska lukukokemus, hihittelin aika ajoin ääneen. Loppua kohden tämä oli aika koskettavakin. Aloin toivoa että minullakin olisi puhuva hevonen ystävänä.

 

Heidi Kalmari & Kati Kelola: Vastuullisen matkailijan käsikirja

Olen lähdössä vanhempieni kanssa Viroon, ja nostattelen tunnelmaa lukemalla mitä tahansa aiheeseen sopivaa kirjallisuutta mitä sattuu olemaan ulottuvillani. Tämä ei suurelta osin ole oikein minulle suunnattu, koska en harrasta kaukomatkailua, mutta eipä tämän lukemisesta haittaakaan ollut. Tämä muun muassa innosti tutustumaan kohdemaahan ja sen kulttuuriin monipuolisemmin jo ennen lähtöä. Oikeastaan kirjassa kerrotut asiat olisivat ihan hyödyllistä tietoa kaikille.