halloween%20lukuhaaste%202019.jpg

Haastajana toimi tuttuun tapaan Niina.

Lähdin tähän haasteeseen intoa puhkuen mukaan, mutta en loppujen lopuksi saanut luettua kovin paljoa mitään aiheeseen sopivaa, varsinkin kun minulla on aika tiukka seula sen suhteen minkä lasken olevan aiheeseen liittyvää. Minulle halloweenia eivät edusta niinkään mitkään geneeriset kauhuhommat kuin luonto ja kansanperinne. Siispä osallistun tähän haasteeseen nyt vain kahdella kirjalla.

Tomi Rantala: Metsäläiset 

Taiteellisesti tasokasta strippisarjakuvaa metsän kivistä ja kannoista sun muusta. Tekstipuoli jättää vähän toivomisen varaa, muistaakseni tässä oli kielioppi- tai kirjoitusvirheitä tai ainakin jotain häiritseviä puhekielisyyksiä. Yksi sivu oli lisäksi tullut kahteen kertaan. Pidin kyllä tämän sarjakuvan rauhallisesta ja leppoisasta tunnelmasta, johon vähän synkeä visuaalinen tyyli toimi kontrastina.

Arin Murphy-Hiscock: Vihreä noita - Kattava opas yrttien, kukkien, eteeristen öljyjen ja muiden taikavoimien maailmaan

Ostin tämän kirjan viime vuonna Helsingin kirjamessuilta, koska olin vuosi sitten hirveän kiinnostunut kaikesta noitiin liittyvästä. En kyllä menisi suosittelemaan Vihreää noitaa muille kuin sellaisille, jotka ovat valmiit uskomaan joihinkin energioiden parantaviin voimiin. Oli tässä kyllä ihan mielenkiintoistakin asiaa yrteistä sun muusta, mutta humpuuki otti voimille. En tosin tiedä mitä minä tältä muka odotin, jotain oikeita loitsujako kenties? Noidat jääköön minun puolestani fiktioon, mutta ainakin tuo kansi on kivan näköinen.

D3QMEzKW4AEx4b6.jpg