EGINjXAWsAEuNds.jpg

 

Romattisessa enkelifiktiossa on sitä jotain. Itsekin nuorena kirjoitin jonkun tarinan, jossa oli seksikäs mustatukkainen enkelikorsto johon päähenkilö ihastui. Siitä ei tietenkään mitään hyvää seurannut, varsinkin kuin enkeliheebo oli enemmän ihastunut omaan siskoonsa. Hmm.

Enkelit ja heidän rakkauselämänsä ovat tosiaan aina jossain määrin kiehtoneet minua, ja tämä tyydytti yllättävän senlaatuisen viihteen tarpeen aika ihanteellisesti. Kirjaa ei ole juuri mainostettu kuten ei mainosteta mitään muitakaan kirjoja joiden kirjoittajat eivät ole o valmiiksi kuuluisia tai voittaneet jotain palkintoa, ja se on ilmestynyt vasta tänä vuonna, mutta satuin näkemään tämän jossain messuilla ja  kirjabloggaajatuttuni osasi myöhemmin kertoa kantea kuvailtuani, mikä kirja on kyseessä. Melkolailla sattumalta osasin siis etsiytyä tämän kirjan pariin, varsinkin kun en ensin edes löytänyt tätä kirjaston haulla.

Suosikkinovellini oli kaiketi Solina Riekkolan Enkelten osuus. Sen juoni, jossa enkeli auttaa yksinäistä naista viskitislaamolla, toi mieleeni iänikuisen suosikkikirjani eli Terry Pratchettin Viikatemiehen. Mietin, että olikohan Riekkola mahdollisesti saanut kyseisestä kirjasta vaikutteita. Viimeisen novellin, Anne Leinosen Neitsyen, maailma oli todella kiehtova, ja mietin onkohan hän julkaissut tai aikeissa julkaista jotain muutakin samaan maailmaan sijoittuvaa. O.E. Lönnbergin Pasuunojen vaiettua oli herttainen, mutta kärsi ikävästä ja naisvihamielisestä kliseestä, jossa kahden pojan romanssiin yrittää pistää kapuloita rattaisiin joku yksiulotteinen ja hirviömäisen pikkumainen suttura.

Siinä olivat kaikki kommenttini tältä erää. Pidin tästä sen verran, että voisin jopa ostaa tämän seuraavan kerran kun tämä tulee jossain tapahtumassa vastaan. Olen iloinen että tällaisia kirjoja julkaistaan, keep up the good work.